MORAVSKA in PRAGA

 

Moravska pokrajina ima izjemno kulturno bogastvo in naravne lepote. Mnogi naši predniki so radi hodili študirat na Moravsko, kjer so predvsem v Olomoucu našli kraj, ki jih je prijazno sprejel…Praga, slavno staro mesto ob reki Vltavi, prestolnica, središče učenosti in mesto legend nas vedno razveseli in navduši.

 

1.dan: Odhod turističnega avtobusa iz vašega kraja in vožnja mimo Celja proti Gradcu. Nadaljevanje poti nas bo vodilo čez Gradiščansko in Spodnjo Avstrijo mimo Dunaja. Po prihodu na Češko bo sledila vožnja do moravske prestolnice Brno. Sprehod po mestnem središču, med katerim si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti, med drugim tudi simbol Moravske -  katedralo Sv. Petra in Pavla, ki velja za eno najlepših gotskih katedral v Evropi. Nekaj prostega časa za kratek oddih in nadaljevanje poti v smeri Olomouca. Mesto sodi med najlepša mesta v Češki republiki in je zakladnica kulturnih in zgodovinskih spomenikov. Po prihodu v Olomouc nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

2.dan: Po zajtrku se bomo sprehodili mimo mestne hiše, filharmonije, terezijanske zbornice, renesančnega rotovža. Ustavili se bomo pred stolnico sv. Vaclava, ki jo zaznamuje 100 metrov visok zvonik. Po ogledu bomo pot nadaljevali v smeri Prage, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Ogled mestnih znamenitosti več tisoč let stare prestolnice: Karlovega mostu, ki so ga zgradili leta 1367. V Starem mestu je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. stoletja, s spomenikom Jana Husa in z mnogimi palačami. Vaclavske namesty so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa in tu bo nekaj prostega časa. Sledila bo vožnja do hotela, nastanitev in večerja (možnost večerje v tipični praški pivnici).

 

3.dan: Po zajtrku nas bo pot vodila do prestolnice južne Bohemije, pivovarskega mesta Češke Budejovice, kjer si bomo ogledali stolnico sv. Nikolaja ter trg Otokarja Premisla II. Pred mejo si bomo ogledali še UNESCOV biser Češky Krumlov, mesto nastalo ob meandru reke Vltave. Tu bo nekaj prostega časa. Pot bomo nadaljevali proti Sloveniji, mimo Linza. Prihod domov bo v poznih večernih urah.

 

 

Kompas Postojna d.o.o.