LUCCA – PISA  – FIRENCE

 

Toskana je zibelka italijanskega jezika, književnosti in renesanse. Je ena najbolj zanimivih pokrajin Italije, saj jo zaznamujejo griči z nasadi oljk, vinske trte ter z obzidji obdana mesta.

 

1. dan: Odhod turističnega avtobusa iz vašega kraja in vožnja v Italijo. Nadaljevanje poti bo po avtocesti z vmesnimi postanki do kraja Lucca oz. »Puccinijevega mesta«, ki je takoj za Firencami najprijetnejše toskansko mestece. V 12. stoletju je dobilo svojo samostojnost in zacvetelo predvsem zaradi trgovine s svilo in bančništva. Najlepše obdobje za mesto je bilo 14. stoletje, ko so se gradile čudovite palače in cerkve. Sledil bo ogled katedrale San Martino, kjer se lepo dopolnjujeta romanika in gotika. Sprehodili se bomo do mestnega trga Piazza dell'Anfiteatro ter do stolpa Giunigi. Pot bomo nadaljevali do bližnje Pise, ki je znana predvsem po poševnem stolpu iz 12. stoletja (ogled zunanjosti). Na Campo dei Miracoli (Trgu čudes) pa si bomo ogledali zunanjost katedrale in krstilnice. Vožnjo bomo nadaljevali do kraja Montecatini Terme, sledila bo namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Firenc, mesta, ki je nudilo dom Danteju, Leonardu da Vinciju, Michelangelu ter ostalim zgodovinskim pomembnežem, ki so temu renesančnemu mestu pustili vsak svoj poseben pečat. Sprehodili se bomo do čudovite stolnice, mimo Giottovega zvonika in cerkve Sv. Lovrenca, naprej do Starega mosta (Ponte Vecchio), trga Signoria. Obiskali bomo tudi Galerijo Uffizi in Medičejsko kapelo. Za konec se bomo odpeljali še do Piazzale Michelangelo, od koder je čudovit pogled na mesto. Prihod v domači kraj bo v poznejših večernih urah.

 

Za obisk notranjosti galerije Uffizi in Medičejske kapele priporočamo, da nam vaše povpraševanje posredujete vsaj 2 do 3 mesece pred načrtovanim odhodom na izlet.

 

 

 

 

 

Kompas Postojna d.o.o.