LONDON

 

London se ponaša s številnimi galerijami, gledališči, muzeji, z bogato umetnostno, glasbeno in literarno dediščino. Je hkrati trendovski in tradicionalen, živahen in umirjen…London je eno najbolj zelenih velemest na svetu. Je mesto različnih kultur, veroizpovedi, jezikov in etničnih skupnosti.

 

1. dan: Odhod turističnega avtobusa iz vašega kraja proti enemu od bližnjih letališč in polet do Londona. Po pristanku in opravljenih carinskih formalnostih se bomo z avtobusom odpravili na panoramsko vožnjo po Londonu in si od zunaj ogledali cerkev sv. Pavla, Tower Bridge, Millennium Bridge, Tate Modern, Shakespeare Globe gledališče…Sledila bo vožnja do hotela, namestitev in nadaljevanje ogledov s podzemno železnico predvsem področja Covent Gardna, ki je poln uličnih umetnikov in izbranih butikov,  na željo in za doplačilo si bomo ogledali muzej voščenih lutk Madame Tussauds  ter nekaj prostega časa za večerjo v lastni režiji. Povratek v hotel in prenočevanje.

 

2.dan: Po zajtrku bomo nadaljevali z zunanjimi ogledi Londona (peš in s podzemno železnico): Buckinghamska palača, znameniti Trafalgar Square,  sledilo bo raziskovanje Camden town-a, ene izmed večjih tržnic v Londonu,  ogled Big Ben zvonika, Houses of Parliament, British Museum, Natural History Museum (če bo dovolj časa), Piccadilly Circus in Leicester ter prosto za večerjo v lastni režiji, povratek v hotel in prenočevanje.

 

3.dan: Po zajtrku bo prosti čas za nakupe in samostojne oglede Londona: obisk muzejev, veleblagovnice Harrods (prosti čas) ali City of London (nekoč obrtniško in finančno središče, danes pa del mesta s številnimi steklenimi stolpnicami)….Sledil bo odhod z avtobusom na letališče ter polet proti enemu od bližnjih letališč in prevoz z avtobusom do domačega kraja.

Oglede bomo prilagodili uram letalskega prevoza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompas Postojna d.o.o.