BUDIMPEŠTA

 

Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege in veličastnih zgradb privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi reke Donave in staro Budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine.

 

1. dan: Odhod turističnega avtobusa iz vašega kraja in nadaljevanje vožnje ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte, prestolnice ob reki Donavi. Po prihodu v zgodnjih popoldanskih urah bomo najprej obiskali zanimivo centralno tržnico ter se sprehodili po mondeni ulici Váci. Sledil bo krožni ogled glavnih mestnih znamenitosti: Opera, Trg herojev, Vajda Hunyadijev dvorec, Štefanova cerkev, Parlament, Mestni park… Po kratki osvežitvi v hotelu se bomo odpeljali do značilne madžarske restavracije z glasbo in folkloro (Čarda), kjer bo večerja. Po dogovoru bo sledila panoramska vožnja na Citadelo, od koder je najlepši pogled na razsvetljeno prestolnico.

 

2. dan: Po zajtrku si bomo ogledali Grajski hrib s Kraljevo palačo, Matijevo cerkvijo in Ribiško trdnjavo, nato pa zapustili Budimpešto in se z avtobusom zapeljali proti severni strani Blatnega jezera. Med potjo bomo obiskali Tihanyski polotok s čudovitim pogledom na madžarsko morje in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru. Vrnitev v domači kraj bo v poznih večernih urah.

 

 

 

 

 

 

 

Kompas Postojna d.o.o.