BEOGRAD - NOVI SAD

 

Beograd je zanimiva, živahna in zabavna evropska prestolnica s šarmom starih časov in pridihom pristnega balkanskega humorja. Novi Sad pa je srce Vojvodine s tremi stoletji obstoja, s tremi obrambnimi stolpi, s tristo tisoč prebivalci in s tremi mostovi, ki povezujejo obale.

 

1. dan: Odhod turističnega avtobusa iz vašega kraja in nočna vožnja mimo Ljubljane, Zagreba in naprej skozi Slavonijo do Beograda.

 

2. dan: Po prihodu v Beograd bo krajši oddih in nato avtobusni in peš ogled srbske prestolnice: Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita (ogled), stadion Partizan in stadion Marakana, hram Sveti Sava, nekdanjo zvezno skupščino SFRJ, Kalemegdan z beograjsko trdnjavo, od koder je lep razgled na sotočje rek Save in Donave, Terazije, Trg republike. Po dogovoru pozno popoldne nekaj prostega časa. Sledila bo vožnja do hotela, namestitev, večerja in prenočevanje.

 

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Novega Sada (preko Sremskih Karlovcev), sledil bo krožni ogled starega mestnega jedra ''Srbskih Aten'' in njegovih znamenitosti: Mestna hiša, Spomenik Svetozarju Miletiću, Rimokatoliška cerkev sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška šola, Miletićeva ulica (najlepša ulica v srcu starega Novega Sada) ter Petrovaradinske trdnjave. Popoldan vrnitev proti domu in prihod v domači kraj v poznih večernih urah.

 

 

 

 

 

 

 

Kompas Postojna d.o.o.